Arta de a fi părinte conștient, 9-10 noiembrie 2024 la Sibiu

Arta de a fi părinte conștient, 9-10 noiembrie 2024 la Sibiu

 

Alege timp de calitate pentru weekend-ul 9-10 noiembrie 2024 în Sibiu.

Ce este Arta de a fi părinte conștient?

Un program de educație parentală unic în România, lansat toamna trecută, care unește perspective teoretice din știința atașamentului, neuroștiințe și știința relațiilor, în special a teoriei Imago. Îndrumată profesional de oameni care și-au dedicat viața înțelegerii naturii umane întâlnind suferința umană și înțelegând nevoile umane profunde, alături de practica continuă cu familii și copii, am conceput sub forma unui workshop de două zile un program potrivit fiecărei persoane care interacționează cu copiii, indiferent de vârstă.


Îmi propun să fie o călătorie transformațională prin care însoțesc participanții să pășească de la reactivitate și răspunsuri inconștiente spre intenționalitate și prezență conștientă în spațiul relațional cu copilul. În relația părinte-copil pășim uneori pe cărări netede și alteori pe cărări alunecoase sau abrupte. Provocarea de a fi părinte este să alegi drumul sănătos, conștientizând când reacționezi inconștient. Pentru aceasta, ai nevoie de antrenament susținut.

Pentru că niciodată nu este prea târziu să alegi în mod conștient, asumat să fii un părinte mai mare, mai puternic, mai bând și înțelept pentru copilul tău, te aștept în weekend-ul 9-10 noiembrie 2024 în Sibiu (între 9.30 – 17.30).

Cele mai importante beneficii ale Programului de educație parentală Arta de a fi părinte conștient?

  • Să aducem mai multă prezență conștientă în spațiul dintre părinte-copil. Un indicator al relației părinte-copil pe care să înflorească este rapiditatea reconectării (H. Hendrix).
  • Să experimentăm împreună o metodă eficientă (Dialogul Imago cu un alt adult) pentru a facilita trecerea de la reactivitate la conectare. Reactivitatea este o oportunitate de creștere, de învățare.
  • Să putem menține conexiunea atunci când simțim emoții intense. Spațiu de conținere în patru pași simpli, poate fi o alegere sănătoasă.
  • Reinterpretarea pierderii controlului: este expresia codificată a unei nevoi neîmplinite.
  • Importanța stabilirii limitelor păstrând conectarea. O perspectivă diferită asupra conectării părinte-copil care se referă la modul în care părintele reușește să se calibreze cu lumea interioară a copilului său (emoții, gânduri, nevoi), fără judecată.
  • Un Caiet de lucru pentru părinți cu Practici scurte pentru o relație asumată (nimic fără conștientizare, intenție, perseverență și schimbare) și tehnici de Joc și conectare în relația părinte-copil din perspectiva științei relațiilor.
  • Construirea unei hărți cu mai mulți pași prin care ajungem să creăm oportunități zi de zi de a privi copilul în ochi, de a asculta ce spune pentru a înțelege perspectiva acestuia, de a da sens poveștii sale, imaginându-ne cum se simte acesta. Cât de des oferi acea privire care spune: „Ești cu adevărat special pentru mine!”.

Pentru familii, susțin participarea ambilor părinți la acest eveniment (dacă este posibil) ca prim pas spre asumarea și înțelegerea mai aprofundată a relațiilor importante. Călătoria în sine va fi captivantă!

Înscrieri și alte detalii: anabaiescu77@gmail.com

Locație: str. 9 Mai 10, Atu Toys, Sibiu

Taxa de participare: 2100 lei și 1500 lei pentru o persoană