Primește iubirea pe care ți-o dorești 11-12 noiembrie  2023 - live, Bucuresti

Primește iubirea pe care ți-o dorești 11-12 noiembrie 2023 - live, Bucuresti

Workshop susținut de Psiholog Dr. Ana Băiescu

Toamna bogată în evenimente. Caravana iubirii pornește la drum în această toamnă către 

București în weekendul 11-12 noiembrie 2023, ediția a X-a a workshop-ului „Primește iubirea pe care o dorești”, Ediție aniversară.

Rezervă acum un loc la acest eveniment și astfel vei oferi poate cel mai prețios DAR de până acum, un weekend de poveste de iubire, indiferent dacă ești la începutul relației de cuplu sau ești într-o relație de mult timp. Acest dar pentru persoana din viața ta poate fi unul prin care veți descoperi modalități noi de a oferi și primi iubirea sau le veți scoate la lumină pe cele de la începutul relației...

 Când începe această călătorie?

Pentru cuplurile doritoare să ajungă la acest eveniment în București, workshop-ul începe sâmbătă, 11 noiembrie 2023 dimineața la ora 9.30, continuă pe parcursul zilei până la ora 18 și ne reîntâlnim duminică, 12 noiembrie 2023 dimineața la ora 9.30, într-o atmosferă caldă, de siguranță, liniștitoare până spre după-masa, într-o locație în Centru București, str. Banului  nr. 3, sector 1.

Intimitatea emoțională, de lucru, a practicilor de conștientizare și exersare a tehnicilor de dialog între parteneri sunt facilitate de psihoterapeut Ana Băiescu, prezentator de workshop-uri pentru cupluri, terapeut relațional certificată de Institutul Imago. Alături de mine se va afla soțul meu, Alin co-prezentator care vom asigura:

- Un spațiu cald și de siguranță pentru fiecare cuplu (inclusiv spațiul intim pentru dialog) 

- Gustări și cafea/ceai pentru pauzele din timpul zilei

- Câte un manualul de lucru cu exerciții pentru fiecare participant,

- Surprize 

În prima zi vom porni la drum cu povestea noastră de iubire. Eu și Alin vă vom împărtăși câteva momente din relația noastră de cuplu de la început (2003) până în prezent. Ne-am cunoscut, ne-am căsătorit și apoi ne-am propus să trăim ca într-o poveste: fericiți până la adânci bătrâneți. Dar, oare a reușit cineva? Noi, nu. 

Cum putem ajunge la o relație de iubire conştientă? Mai ales când descoperim după o vreme că avem păreri, gusturi, preferințe alimentare, muzică, sport diferite. Chiar și gânduri diferite. Și treptat, critica sau negativitatea au apărut neinvitate în povestea noastră de iubire. Gălăgioase au apărut și conflictele. Tu niciodată...Tu mereu, Doar tu reușești, Ți-am spus de o mie de ori...etc. 

Am aflat că relațiile dau sens vieții noastre și că atunci când apare un conflict apare și contextul de vindecare a rănilor noastre emoționale mai vechi. De fapt, o relație e ca o spirală ce repetă stadiile iubirii și experiența rupturii, refacerii și conectării. Intri pe ușa iubirii romantice, te lovești de lupta pentru putere, faci alegerea de a te re-angaja, preiei sarcinile concrete, te trezești pe tine și pe celălalt și experimentezi iubirea adevărată, care te aruncă din nou în brațele iubirii romantice. Oricum, de fiecare dată, ruptura se simte mai puțin catastrofic, refacerea se petrece mai rapid, iar conexiunea e resimțită mai intens. În final, emoția combinată cu lupta pentru putere devine mai puțin toxică pentru relație, pe măsură ce înțelegerea, curiozitatea și compasiunea cresc. 

Adesea nu realizăm cât de puţin ne ascultăm partenerul/a, dar în schimb ascultăm răspunsurile noastre interioare. Este important să ascultăm mesajul pe care partenerul nostru îl transmite astfel încât acesta să se simtă pe deplin ascultat. Realizarea faptului că tu în mod acurat îţi înţelegi partenerul este vindecător pentru partener/a, dar reprezintă şi o experienţă de maturizare personală, chiar și atunci când nu eşti de acord cu ceea ce spune. 

Poate reușiți spre final să exprimați diferențierea în cuplu: “Deci, înțeleg că tu vezi situația diferit de mine. Perpectiva ta e la fel de validă ca a mea. Înțeleg acest lucru, având în vedere ceea ce știu despre experiențele tale și despre ce este important pentru tine. Mai degrabă decât să văd ceva rău în diferențele dintre noi, lucrez la a vedea în ele tensiunea creativă a dezvoltării relației noastre.” 

Vă vom însoți în această călătorie psihologică.

Înscrierea și confirmarea locului pentru acest eveniment se poate face printr-un mesaj pe adresa: anabaiescu77@gmail.com.

Taxa de participare/cuplu este de 2000 lei. Prezentatorii workshopului imago oferă o reducere de 25%, astfel dacă te înscrii acum, vei achita doar 1.500 lei. Locurile sunt limitate.


Alte detalii despre terapia relațională Imago și articole de specialitate pe paginadepsihologie.ro și psihosanatatea.ro