Istoria IMAGO România

Prima activitate IMAGO, din România, a fost organizată în 2015, atunci când Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt au fost prezenți, la București, în cadrul unei conferințe de două zile.

A urmat apoi primul grup de formare clinică în Terapia Relațională IMAGO organizat tot la București, care a demarat în 2016, sub coordonarea Rebeccăi Sears (formator de la Institutul Internațional IMAGO), continuând apoi cu noi grupe de formare organizate la Cluj-Napoca.

În perioada 2016 -2019 au fost organizate workshop-uri pentru cupluri („Primește iubirea pe care o dorești”); workshop-uri pentru persoanele aflate în căutarea unei relații („Păstrează iubirea”) și workshop-uri de formare clinică avansată pentru terapeuții IMAGO din România. 

Tot în 2015 sunt traduse și publicate primele două cărți despre Teoria și Terapia IMAGO – Primește iubirea pe care o dorești și Dăruiește iubirea care vindecă, ambele semnate de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt.

În 2016 este publicat volumul Împreună la bine și la greu: 10 adevăruri salvatoare pentru relația de cuplu, semnat de același cuplu de autori.

În 2017 este publicată cartea Revoluția Iubirii: o altfel de poveste despre atașament și relații, scrisă de Gáspár György și cu o prefață semnată de dr. Hendrix și dr. Hunt.